Al sinds 2019 werkt de belangengroep Vinkelaan e.o. mee aan een participatiepilot met de gemeente Helmond om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren, maar met de plannen wordt tot op heden niets gedaan. Met name de verkeersituatie rond het Adelaarplein/Basisschool De Rank is de groep een doorn in het oog.

Sinds 2019 heeft de belangengroep Vinkelaan meerdere initiatieven geprobeerd te realiseren om de leefbaarheid in de wijk te vergroten en is daarvoor ook met meerdere experts in gesprek geweest. Keer op keer werd de groep gewezen op het Wijk Ontwikkelings Plan (WOP) dat nog op de tekentafel ligt. Maar nu een ander deel van Helmond-Noord een groot bedrag krijgt om de leefbaarheid te vergroten is de belangengroep Vinkelaan e.o. verbaasd dat zij niet in die plannen zijn  betrokken.

Een groot probleem volgens de belangengroep is de verkeerssituatie die in de ochtenden en middagen ontstaat. In de omgeving zijn 13 locaties waar veel mensen moeten zijn, waaronder vijf scholen. Dat zijn het Vakcollege, ROC ter-AA, De Toermalijn, Vrije School en twee locaties van De Rank, Volgens de bewoners is het veel te druk wanneer de scholen beginnen en uitgaan en ontstaan er gevaarlijke situaties in met name het gebied rond het Adelaarplein.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Marleen Klaus Reply

    Hopelijk komt er een oplossing voor de onveilige situatie. Zelf woon ik al vele jaren aan het Adelaarplein en het wordt er zeker niet beter op. Er is destijds gedacht dat de afsluiting voor autoverkeer vanuit de Fazantstraat naar de Vinkelaan wel het sluipverkeer zou verminderen, maar het is alleen maar gevaarlijker geworden nu men via de Fazantstraat en het Adelaarplein de route neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.