Vrijdag 23 september werd er weer een triatlon voor senioren gehouden. Het was inmiddels de tweede editie waar iedereen die zin had aan mee kon doen.

De oefeningen waren (water-)lopen, fietsen en wandelen. Gelukkig was het goed weer en iedereen had er zin in. Volmaakt tevreden vertelde Kim aan de wijkreporter dat er ruim 60 deelnemers waren. Dus bleek dit evenement goed in de smaak te vallen. De mensen van Jibb+ die de mensen zouden begeleiden keken tevreden. Een leuk aantal deelnemers en behoorlijk weer. Niets stond een gezonde ochtend in de weg.

Rond de klok van 10.00 uur werd er begonnen met de warming-up zodat de deelnemers niet koud en stijf hoefden te beginnen. Vanuit de container van de reddingsbrigade stonden de Jibb+ mensen, Flo. Kim, Maarten en Jasper de warming up te begeleiden. Stagiaire Fenne bemande de gifgroene aanhanger waar zij lekkere hapjes klaar maakte zoals stukken banaan, tomaatjes en schijven komkommer. Af en toe zette zij enkele kannen koffie klaar voor de achterblijvers, toeschouwers en de media die daar dankbaar gebruik van maakten.

Er zaten enkele vriendinnen op het bankje te schateren van het lachen, want die keken toe hoe de sporters zich klaar maakten voor het sportieve evenement.  Na de warming-up werd het tijd voor actie. Op het signaal van de luchthoorn begonnen de deelnemers met het onderdeel waterlopen. Dat betekende dat zij door het water enkele afstanden moesten lopen. Een enkele sporter smokkelde een beetje want het water was toch wat fris.

Eenmaal terug gekeerd bij de start en finish begon het onderdeel fietsen. Ook hier enkele afstanden en op een rustig tempo vertrokken de deelnemers om hun gekozen afstand te fietsen. Soms vertrok er iemand van Jibb de fietsers achterna om te kijken of alles goed ging. Jasper van Jibb ging zelfs op een skateboard de mensen achterna. En opnieuw na de aankomst van de fietsers kregen de deelnemers even een stukje fruit en vertrokken voor de wandeling.

Intussen was er vreemd genoeg een politie auto gearriveerd en de agenten vroegen verbaasd aan iemand van Jibb wat er aan de hand was en of dit een evenement was. Een beetje verbaasd antwoordde de Jibb trainer dat dit inderdaad een sportevenement was. Je zou toch verwachten bij het zien van al die mensen (soms in sportkleding) dat je direct kon zien wat er plaats vond. Na een paar minuten verdween de politiewagen weer over het fietspad in de verte.

Inmiddels waren de eerste sportievelingen binnen gekomen en werden met een felicitatie beloond met een medaille. Er werd nog even na gekletst onder het genot van een bak koffie of thee en de mensen gingen langzaam aan weer huiswaarts. De triatlon was dus weer een groot succes….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan de mensen van Jibb+.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *