Bestemmingsplan wordt omgevingsplan

Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet naar verwachting in werking. Deze wet verandert een aantal instrumenten en procedures waarmee initiatiefnemers te maken kunnen krijgen als hun initiatief niet in het huidige bestemmingsplan past. Wat nu nog een bestemmingsplan is, wordt straks een omgevingsplan. In het omgevingsplan komen alle regels over de fysieke leefomgeving op een locatie.

Bestemmingsplan indienen kan nog tot 1 januari 2022

Tot 1 januari 2022 nemt de gemeente ingediende bestemmingsplannen nog in behandeling. Dan is er nog voldoende tijd voor de procedure van het bestemmingsplan. Is de aanvraag ingediend voor een bestemmingsplan vóór 1 januari 2022? Zorg er dan voor dat deze zo compleet mogelijk is. Na 1 januari 2022 kunnen initiatiefnemers geen bestemmingsplannen meer indienen, maar een omgevingsplan.

Ondersteuning initiatiefnemers bij omgevingsplan

De gemeente maakte een standaard Helmonds omgevingsplan met een set regels voor de meest voorkomende activiteiten. Dit plan kan dienen als leidraad voor het opstellen van een omgevingsplan. Initiatiefnemers kunnen contact opnemen met de gemeente voor het standaard Helmonds omgevingsplan en ondersteuning hierbij.

Meer weten

Kijk voor meer informatie op www.helmond.nl/omgevingswet.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *