Het bestuur van Dierenparken Helmond  is druk bezig met allerlei veranderingen en toekomstplannen. Voorzitter Maarten Koolen vertelt daarover. Aanleiding voor dit gesprek is minder leuk. Afgelopen zondagavond speelde zich in het Hortensiapark een naar tafereel af.

Een damhert had zoveel last van ingeslikt plastic (een rol pedaalemmerzakjes) dat het zich in volle paniek heeft doodgelopen tegen het hekwerk. Ook al staat overal aangeplakt en geschreven: zorg dat er aub geen plastic tussen het voer zit! Deze dingen gebeuren en Koolen betreurt het dan ook. Desondanks ziet hij de toekomst van de drie dierenparken in Helmond met veel vertrouwen tegemoet.
Een van de veranderingen is dat Dierenparken Helmond de verzorging van de dieren in eigen beheer is gaan doen. De gemeente was verantwoordelijk voor het onderhoud en de dierverzorging. Zij hadden Senzer in dienst daarvoor. Alleen is de kerntaak van Senzer niet dieren onderhouden. Ze hadden daarnaast geen gekwalificeerd (lees met de opleiding dierverzorger) personeel daarvoor. De gemeente heeft daarom besloten dat Dierenparken Helmond het in eigen beheer moet gaan regelen. Dus er is gekwalificeerd personeel in dienst genomen. Deze worden ondersteund door vrijwilligers. Aan vrijwilligers is dus nu extra behoefte.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. sjannie Reply

    ook grote prullebakken plaatsen met een deksel want de kraaien nemen ook veel plastick mee uit de prellebakken en die laten het dan vallen dus is een optie van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.