De bouw van de 44 sociale huurappartementen van woningcorporatie Woonbedrijf  uit Eindhoven aan de Kerkstraat Zuid in Helmond zijn klaar.

Deze woningen zijn bestemd voor jonge starters op de woningmarkt, die het fijn vinden om in de levendige stad te wonen. Dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en theater. Inmiddels zijn de bewoners verhuisd naar hun nieuwe woning. Hendriks Coppelmans uit Uden/Oss ontwikkelde en bouwde de appartementen.

Het woongebouw bestaat uit 4 woonlagen met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een woonkamer met open keuken, badkamer en installatieruimte. De woningen hebben geen gasaansluiting maar wel energielabel A++.

De appartementen zijn verhuurd aan jongeren die starten op de woningmarkt, in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar. Alle bewoners kregen een tijdelijk ‘jongerencontract’. Dat betekent dat ze daar maximaal 5 jaar kunnen wonen. Ze behouden hierbij hun inschrijfduur bij Wooniezie, zodat ze makkelijk door kunnen stromen naar een andere huurwoning van een woningcorporatie. De kale huurprijs is gemiddeld 540 euro (servicekosten en parkeerplaats zijn 40 euro per maand). Een huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

“Kerkstraat Zuid was jarenlang een doorn in het oog voor veel inwoners van Helmond en dus ook voor de gemeente” vertelde wethouder van den Waardenburg. En dat we er op deze manier voor kunnen zorgen dat jongeren een toekomst kunnen opbouwen in hartje Helmond, dan is dat goed nieuws voor heel de stad.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *