Bevrijdingsvuur komt dinsdag naar Helmond

Helmond is 79 jaar geleden op 25 september 1944 door de Britten bevrijd. Dat gebeurde na twee dagen van zware gevechten in en rondom de stad. September is de maand waar overal in zuidoost-Brabant en Noord-Limburg herdenkingen plaatsvinden.

Sinds 2019 organiseert de Stichting Vrijheidsvuur de Peel een ceremonie waarbij het Vrijheidsvuur wordt ontstoken en later verspreid over de elf Peelgemeenten. Dit jaar halen lopers van de Helmondse Atletiekclub het Vrijheidsvuur op in Mariahout en dragen het in estafette naar Helmond. Het vuur komt rond 21.30 uur aan in Helmond. Het publiek kan het vuur verwelkomen langs de route.

Herdenking Stiphout, Mierlo-hout en Brouwhuis

Het vuur wordt in drie kerken een aantal dagen brandend gehouden. Op 22 september gaat het vuur eerst naar de herdenkingen van de bevrijding in Stiphout en Mierlo-Hout. Gevolgd door die van Brouwhuis op 24 september. Tot slot wordt op 25 september om 19.00 uur in het Hortensiapark de bevrijding van heel Helmond gevierd. Het thema van de viering is dit jaar Gastvrij Helmond. Het vuur wordt ontstoken en daarna zijn er toespraken. Na het officiële deel treedt het duo M&M op en is er een drankje en een hapje. Iedereen is welkom tijdens de viering van de bevrijding.

Route Vrijheidsvuur

Het Vrijheidsvuur volgt op dinsdag 19 september vanaf 21.30uur deze route.

Via Croy komen richting Helmond en vervolgens via Rootakkers ►Van der Weidenstraat ►Dorpsstraat ► St Trudokerk.

Vanuit Trudokerk via 1: Dorpsstraat ►Hortsedijk ►Mierloseweg ►Hoofdstraat ► St.Luciakerk

Vanuit Trudokerk via 2: Dorpsstraat ►Pres. Rooseveltlaan langs ziekenhuis ►Steenweg ► Veestraatbrug ► Veestraat ►Markt ►Marktstraat ►stukje Zuidende ►Binderseind ►Noordende► Oostende ►Uiverlaan ►Valkstraat ►Betlehemkerk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dit is Helmond Paul van Asseldonk - Redactie

redacteur/verslaggever Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *