Beweegtuinen gesloten: aangepast programma Jibb+

Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen heeft Jibb+ moeten besluiten om de beweeglessen in de verschillende beweegtuinen in Helmond voor minimaal 4 weken te sluiten. Kristian van den Nouwlant: “Met de huidige maatregelen is het voor ons en de deelnemers een onmogelijke opgave om de lessen in de beweegtuin door te laten gaan.” Er is een aangepast programma.    

Buursportcoach Kristian: “Dit keer is het programma gedeeltelijk online, maar we willen juist nu ook in contact blijven met onze deelnemers. We blijven bijvoorbeeld wandelen en bewegen in groepjes van 4 personen – uiteraard altijd op gepaste afstand. Straatgym gaat ook weer terugkomen op een aantal plekken. Iedereen kan dan meedoen vanaf het balkon of vanuit de voortuin en de oefeningen zijn zowel staand als zittend te volgen.” Op de website van Jibb+ is het aangepaste beweegprogramma te bekijken.

Live in de huiskamer

Vanwege het sluiten van de beweegtuinen komen de online beweeglessen weer terug. “Van maandag tot en met vrijdag gaat collega Gerard weer live op Facebook en YouTube met een beweegles op muziek. Ook Omroep Helmond gaat eerder opgenomen beweeglessen van het voorjaar opnieuw uitzenden.” Deze uitzendingen zijn dagelijks te bekijken om 10.00 en 14.00 uur. “Dat is een prachtig alternatief voor deelnemers die niet zo handig zijn met internet.”

Samen tegen eenzaamheid

Kristian: “De vorige keer namen we met regelmaat contact op met onze deelnemers, via de telefoon of we maakte een praatje aan de deur – op veilige afstand. Hieruit bleek dat veel deelnemers niet alleen het bewegen miste, maar ook het contact met anderen. Eenzaamheid is een groot probleem in deze tijd. En daarom vonden we het nu juist zo belangrijk om bepaalde beweegactiviteiten toch door te laten gaan, dan wel in kleinere groepjes of in een andere vorm. Ook zijn de online beweeglessen van Gerard dit keer niet vanuit de Leonardus Speeltuin, maar vanuit de huiskamer of tuin van één van onze deelnemers van de beweegtuinen. Juist nu, vinden we het extra belangrijk dat we in contact blijven met elkaar.”

Op de website van Jibb+ zijn nog meer tips te vinden voor het bewegen in coronatijd. Op het YouTube kanaal van Jibb+ staan ook veel beweegfilmpjes en zijn eerdere uitzendingen van de beweeglessen in het voorjaar terug te vinden. Zie: www.jibbplus.nl en www.youtube.com/jibbhelmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *