Bewoners boos over ‘kale taluds’

Bewoners van de wijk Dierdonk zijn boos en verbaasd over het maaibeleid aan de Parnassiasingel. De taluds liggen er kaal bij, terwijl de gemeente juist aankondigt natuurvriendelijk te willen gaan maaien.

“Hoezo ecologisch maaien?”, vraagt een van de bewoners zich af. “Aan de Parnassiasingel in Dierdonk zijn de taluds helemaal kaal gemaaid. Nog voordat de in het voorjaar opkomende boterbloemen en pinksterbloemen tot bloei konden komen. En dat terwijl op andere singels in de wijk de taluds nu wel volop in bloei staan. Waarom is dat? En wie heeft dat bedacht?”

‘In Helmond worden grasvelden in de openbare ruimte op verschillende momenten in het jaar gemaaid tussen maart en oktober. Hoe we het gras onderhouden, verschilt per locatie’, aldus de informatiepagina van de gemeente. Hier lees je meer over de verschillende typen onderhoud. Bij het onderhoud ter plekke houdt de gemeente bijvoorbeeld ook rekening met de verkeersveiligheid. Daarbij worden uitzichthoeken vaker gemaaid. Maar of dat ook hier aan de Parnassiasingel het geval is, is nog onduidelijk.

[Foto: Fons Lustenhouwer]

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *