Inwoners van Brandevoort zijn er klaar mee. Een aantal bewoners heeft al eerder aangegeven dat hun sierschoorstenen niet stabiel staan. Die instabiliteit kan zorgen voor schade en er is een risico dat de sierschoorsteen van het huis af kan vallen. Dit is  gevaarlijk, daarom willen de bewoners dat de gemeente hier aandacht aanbesteedt en een oplossing zoekt. De inwoners die het betreft, zijn niet tevreden met het antwoord dat gegeven werd in de gemeenteraad van 10 november.

Een aantal bewoners van Brandevoort heeft een brief thuis gekregen. Ze moeten het tuitje [sierschoorsteen] op het dak nakijken. Veel bewoners kwamen er toen achter dat zij een instabiel tuitje op het dak hebben staan. De bewoners vinden een nieuw tuitje plaatsten best prijzig. Als het tuitje omvalt en het verwondt iemand, dan is de bewoner van het huis waar het tuitje op stond aansprakelijk. De bewoners vinden dit niet eerlijk en vinden dat de gemeente meer aandacht aan dit onderwerp moet besteden.

Meningen rondom de inwoners

Inwoners Marcel Heesakker en Henny Martens hebben het een ander te vertellen over de tuitjes. Zij laten zien dat ook de  tuitjes op hun huis erg scheef staan. Zij willen dat dit snel gaat veranderen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *