Bewoners en medewerkers Ameideflat positief getest
Bij een aantal medewerkers en zelfstandig wonende bewoners van woonzorgcentrum Savant de Ameide is het coronavirus vastgesteld. Dat meldt de zorgorganisatie op haar website. ook zijn er zelfstandig wonende bewoners overleden aan het virus. Verder is er ook nog een aantal medewerkers en zelfstandig wonende bewoners met coronagerelateerde klachten. Zij hebben zich laten testen en zijn in afwachting van de uitslag in quarantaine.

Gezien deze ontwikkeling vraagt Savant om bezoekjes aan de Ameideflat te beperken. Voor deze locatie en voor al de andere woonzorgcentra geldt de geldende regels van het RIVM zoals alleen bezoek zonder gezondheidsklachten, met een mondkapje. Als een huisgenoot klachten heeft of positief getest is op corona: thuisblijven enzovoorts.

Zorg voor de bewoners

Savant Zorg hanteert dus de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dat betekent dat personeel de uiterste best doet ondanks de huidige besmettingen verdere besmettingen tegen te gaan. De gezondheid van cliënten wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Omdat het coronavirus nog niet onder controle is, is het volgens Savant heel goed mogelijk dat er de komende tijd meer besmettingen bijkomen in woonzorgcentrum Savant de Ameide of in andere woonzorgcentra. Direct betrokkenen worden daar persoonlijk van op de hoogte gebracht.

Vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Foto: Google Streetview

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *