Bewoners rondom Ameideflat ervaren veel overlast

De bewoners van de appartementen rondom de Ameideflat zoals Koninginnehof, Prinsenhof, de Kluis, Kluisgaarde en Nazareth voelen zich aangetast in hun woongenot. Er is enorm veel overlast. Dat blijkt uit een rondgang in de buurt door Helder Helmond, Lokaal sterk, GroenLinks en plan! De fracties beschrijven hun ervaringen in een brief aan burgemeester en wethouders.  Ze vragen om maatregelen zoals cameratoezicht, hekken en handhaving.

Volgens de vier fracties ervaren de bewoners heel veel overlast van drugsdealers, insluipers, wildplassers en op sommige plaatsen zelfs ontlasting. Ook is er op bepaalde plaatsen veel overlast van hondenpoep. Sommige mensen kunnen hun raam niet openzetten in verband met ‘vreselijke stank’.

De fracties richten zich tot burgemeester en wethouders. “Ga in gesprek met de bewoners die de overlast elke dag ervaren. Met soms kleine aanpassingen van woningbouwcorporaties en gemeente Helmond, kunnen zorgen weggenomen worden. Door tijdelijk cameratoezicht kan men een beter beeld krijgen van de overlast door drugsdealers, gebruikers en andere overlast plegers.” De fracties vragen handhaving vaker een kijkje te nemen bij zogenoemde “verstopplekken”. “Maak samen met inwoners een plan voor herinrichting openbare ruimte met veel groen en verlichting, maar zonder verstopplekken en communiceer hierover met de omwonenden.”

Niet gehoord

Tot op heden voelen bewoners met al hun klachten niet gehoord. De fracties schrijven aan het college: “Niet bij handhaving en de politie maar ook niet bij de woningcorporaties. Het appartementencomplex aan de Ameidewal vraagt al geruime tijd naar een fatsoenlijk slot in de voordeur. Maar ze krijgen te horen dat dat te duur is. Nu kun je heel makkelijk de deur openen zonder sleutel. Gevolg daklozen en dronkaards die daar binnen in de hal liggen te slapen. Ook andere complexen hebben hier last van.”

Er zou door omwonenden al lang gevraagd zijn om hekken, zodat bepaalde doorgangen kunnen worden afgesloten en overlastplegers niet zo makkelijk weg kunnen. “Het moet toch mogelijk zijn om hier wat vaker, ook in alle hoeken en gaten, te surveilleren.”

Cameratoezicht

Helder Helmond, Lokaal sterk, GroenLinks en plan! hoorden dat er een dringende vraag is om het grasveld op de hoek van het parkeerterrein aan Zuideinde, te voorzien van een hekwerk waar geen honden door kunnen en deze dus ook niet meer hun behoefte kunnen doen onder het raam. “Dan kunnen deze bewoners ook hun raam weer openzetten.”

Tijdens de schouw waren ook twee handhavers aanwezig en mensen van de afdeling Handhaving en Veiligheid. De vier fracties gaan ervan uit dat ook zij gaan proberen iets aan deze problemen te doen. “Wij allen vinden het heel belangrijk dat deze bewoners, maar ook andere betrokkenen in de omgeving zoals winkeliers, geholpen worden. Er zijn al diverse mensen verhuisd of ze durven niet meer naar buiten. Wij zien deze schouw als een laatste schreeuw om hulp zodat ook deze bewoners veilig kunnen wonen en zich ook veilig kunnen voelen.”

De Ameideflat (Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Wilma Reply

  Ik ervaar het zelfde onder mijn raam stinkt het ook en overal ligt poep zuiderstraat

  • Josef Reply

   İk zal wel slapen als het allemaal gebeurt. Zet maar bordjes neer dat honden niet mogen poepen. Misschien lezen ze dat. İk zal alles in de gaten houden. 👁️Er zijn wel ergere dingen om je druk over te maken. Zeker verkiezingen op komst.

 2. Y Reply

  Wat een onzin, is die hondenpoep nu het belangrijkste ??? De overlast van drugs runners , auto s die in brand gestoken worden is toch erger dan een drol op straat!

 3. B.Vereijken Reply

  het bericht klopt helemaal. De honden uitlaatplaats en de looppaden aan zuidende ligt vol met hondenpoep. Zover we kunnen zien komen ze 1 x per 14 dagen schoonmaken. De verlichting is daar heel slecht. De verlichting op de binnenplaats van Koninginnehof is al 2 jaar stuk en is al 2 jaar over geklaagd bij volksbelang en vorige week is dat pas gemaakt. Oude bewoners werden tot in huis lastig gevallen door verslaafden/dronkaards en handhaving of politie deed na een melding niets. Ze moesten maar weer bellen als de overlastgevers er weer waren.
  Overlast in de appartementen bestond uit bewoners lastig vallen, slapen, urine , ontlasting en bloed, vervuiling in en buiten de appartementen. Op de bijeenkomst werd er gezegd dan moet je dit melden bij de woningbouwvereniging en als het gemeld word krijg je te horen kunnen we weinig aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *