Afgelopen zaterdag opende de Automotive Campus in Helmond haar deuren voor de inwoners van Helmond en omgeving. Bezoekers konden er de fascinerende wereld van zelfrijdende voertuigen ontdekken. Zo konden ze een ritje maken in een van deze voertuigen. Bovendien kregen ze een uniek kijkje achter de schermen van de campus en konden ze kennismaken met de projecten waar TNO momenteel aan werkt.

Een proefrit in een zelfrijdende auto was voor veel bezoekers toch wel het hoogtepunt van de dag. Ze konden kiezen uit verschillende zelfrijdende voertuigen, zoals een bus, een bestelbusje en een personenwagen. Ook konden ze een zelfrijdend vrachtwagentje bewonderen. Binnen in het gebouw van de campus werden diverse projecten tentoongesteld. Waaronder innovatieve oplossingen voor de logistieke sector, zoals geautomatiseerde dolly’s die terminaltrekkers kunnen vervangen.

Zelfrijdende bus 

Ook  de verslaggever van Dit is Helmond mocht een ritje maken in een zelfrijdende bus. Deze bus heeft op het eerste gezicht een vrij normaal uiterlijk. Maar op het dak en aan de zijkanten van de bus bevinden zich talloze sensoren. In het interieur van de bus zijn accu’s en computers zorgvuldig geïntegreerd, om zo een naadloze samenwerking mogelijk te maken. Dus hoewel de bus grotendeels onveranderd en origineel is gebleven, is deze aangepast om aangestuurd te kunnen worden door geavanceerde computers. “Deze technologie is al zo ver ontwikkeld dat dezelfde bus momenteel uitgebreid wordt getest in Noorwegen”, aldus een woordvoerder. “Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat deze technologie de huidige Lane Assist-functies op de meeste nieuwe auto’s zal vervangen.”

Veelbelovende toekomst

De ontwikkelingen in zelfrijdende voertuigen gaan snel en de open dag van TNO op de Automotive Campus illustreert de veelbelovende toekomst die voor ons ligt. “Met de voortdurende innovaties op het gebied van autonoom rijden komt de zelfrijdende auto steeds dichterbij. Als TNO blijven we voorop lopen in deze ontwikkelingen en dragen we bij aan een toekomst waarin mobiliteit veiliger en efficiënter zal zijn”, aldus de TNO-woordvoerder.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *