Bibliotheek Tech lab: J.J. leert websites maken

Bij een van mijn bezoeken aan de bibliotheek in Helmond werd ik aangesproken door ‘juf’ Cindy, zij adviseerde mij eens te komen kijken in het Tech lab. Daar was zij momenteel met een project bezig om de jeugd in Helmond te stimuleren om goed om te kunnen gaan met het internet.

Op dat moment had zij drie jonge knapen bij, die elke week naar de bieb kwamen om meer te leren. Een van de jonge gasten was zo fanatiek en enthousiast, dat het de moeite waard was om eens een praatje te komen maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging op een woensdagmiddag een kijkje nemen bij die drie jongens.

Ik maakte kennis met J. J. Meertens uit Brouwhuis. Hij kwam ietwat verlegen over, maar met zijn moeder erbij was er van verlegenheid niets meer merken. Ik vroeg hem iets te vertellen over zichzelf, over wat hij allemaal deed en graag wilde. J. J. vertelde:  “Ik ben geboren in Helmond, woon in Brouwhuis en zit op de Montessorischool. Ik vind het leuk om op de computer spelletjes te spelen, maar het liefst wil ik iets leren.” Op mijn vragen of hij broertjes of zusjes had, hij van sport hield en wat hij deed in zijn verdere vrije tijd, begon hij te lachen. Hij vertelde verder: ” ja, ik heb nog een jongere zus en die is wel aardig maar soms….” Zijn zusje speelt piano, doet graag dansen en speelt volleybal. ”Ik daarentegen voetbal bij Bruheze, doe aan turnen bij Ht ’35 en doe graag aan free runnen. Ik hou ook wel van lezen en hou heel veel van de verhalen van de Grijze Jager, een jongen die in een kasteel woont. Ik kom hier soms wel twee keer per week en wil heel graag leren hoe je een mooie en goede website maakt. Ik heb hier al eens geleerd hoe je een robot bouwt van Lego en heb ook wel eens gewerkt met een VR bril. Ik zou ook wel willen leren hoe je de landschappen maakt in een virtuele wereld. Maar het liefst ben ik bezig met het bouwen van een website en misschien wil ik later wel werken in de media als websitemaker. Daar kan je heel veel leren. Bijvoorbeeld wat voor kleuren gebruik je op een website, hoe plaats je de letters en hoe plaats je een link op die site. Hoe begin ik met de opmaak en hoe moet ik plakken of kopiëren en plaatsen? Dat wil ik allemaal leren en nu we elke week met ons drieën zijn kunnen wij dit van elkaar leren.  We krijgen les van ‘juf’ Cindy. Die is wel aardig, maar ook een beetje streng. Zij wil niet dat wij teveel op onze telefoon zitten als we bezig zijn met het leren van een website bouwen. Na de les mogen we altijd even iets drinken, maar daarna gelijk weer aan het werk. Ik hoop dat wij hier veel kunnen leren en wil elke week komen om zo veel mogelijk te leren….”

Aldus de verlegen J. J. Lachend om die wijsheid bleef ik even naar het werk van de drie jonge gasten kijken en had direct in de gaten: die komen er wel. Daar zorgt J. J. wel voor. Nou, J.J. ik wens jullie veel succes en kom over een tijdje nog wel eens kijken hoe het gaat. Misschien kan je mij dan iets leren. Dat zou ik heel mooi vinden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Speciale dank aan J. J. en ‘juf ‘Cindy

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *