Bibliotheek TechLab gaat op tour in de herfstvakantie

In één middag alles leren wat je moet weten om zelf stopmotion filmpjes te maken? Dat kan in de herfstvakantie in de bibliotheek. Op woensdag 27 oktober in Helmond kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar deelnemen aan de  workshop Stopmotion. Tussen 14.00 en 16.00 uur gaan deelnemers aan de slag om een eigen stopmotion film te maken.

Stop-motion is een filmpje dat je maakt door verschillende foto’s na elkaar te nemen. Tijdens deze workshop leer je in een middag alles wat je moet weten om zelf stopmotion filmpjes te maken. Het begint met een korte introductie. Wat is een animatiefilm en hoe werkt stopmotion nu precies? Daarna gaan de kinderen aan de slag met het maken van een verhaal en een storyboard. Uiteindelijk gaan ze materialen verzamelen om een decor te maken en vertellen ze het verhaal. De bibliotheek sluit de workshop af door alle films te bekijken en te zien hoe alle verhalen tot leven zijn gekomen.

Aan het eind van deze workshop weet je hoe stopmotion werk, heb je een gaaf verhaal bedacht en kun je een korte stopmotionfilm laten zien. Deelname kost 2,50 per kind. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *