Bibliotheekleden kunnen nu online cursussen volgen

Leden van de bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. 

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. De online cursussen en een uitleg hoe het werkt zijn te vinden op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/onlinecursussen

Een leven lang leren

De cursussen kunnen in eigen tempo en op een moment dat het goed uitkomt gevolgd worden. Voor werk, naast het werk of gewoon omdat het leuk is om iets nieuws te leren. De cursussen worden gegeven door professionals met video’s en opdrachten.

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de bibliotheek in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

In de bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er activiteiten voor jong en oud en biedt de bibliotheek hulp bij taal, internet en informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de bibliotheek steeds groter. Deze cursussen zijn nu de bibliotheken gesloten zijn een mooie aanvulling op de AfhaalBieb, waarbij leden bibliotheekboeken kunnen afhalen. Daarnaast zijn er nog de duizenden e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. Via de website kan men zich online aanmelden: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *