Het groene gildeterrein van ’t Hout was afgelopen zaterdag weer als vanouds omgetoverd tot ‘Beer, Burgers and Two Smoking Barrels’. Je kon zien dat de bezoekende bierliefhebbers stonden te popelen om eindelijk weer eens te mogen proeven van al ‘het lekkers’ dat de brouwers mee naar Helmond hadden genomen. Twee eerdere pogingen om het 5-jarige jubileum te vieren moesten door Corona worden afgelast. Maar zoals de organisatie eerder plechtig beloofde; “van uitstel komt zeker geen afstel.”

Naast de ‘traditionele’ tripels en blondjes konnden liefhebbers bijvoorbeeld kennis maken met de bijzondere ‘Vroemmm’ een Cadillac Candy IPA van Kraftbier in samenwerking met Autodrop. En wat dacht je van een Saltes Caramel Pecan Pie Quadruple die op cognacvaten heeft gelegen? Dit ‘vloeibaar toetje’ van Big Belly won overigens zilver op de Dutch Beer Challenge 2022. Ook de met goud bekroonde ‘Kaapse Karel’ van de Kaapse brouwers en bronzen plak winnaar: Nina’s Black Metal Black Dipa van de Muifel brouwerij, werden in de feestelijke proefglazen getapt. Uiteraard mocht op het lustrum Helmond’s eigen stadsbrouwerij ‘De Deftige Aap’, maar ook de door velen gewaardeerde Ciderbar niet ontbreken.

Naast de beroemde Burgers van ‘Beter wordt het niet BBQ team’, kon iedereen met de voetjes van de vloer op de Rockabilly muziek van de Tennessee Drifters. Ook de rock coverband uit de regio; Hillstone vuurde kneiters van hits het podium af op het festivalpubliek richting de Heeklaan. Uiteraard werden alle muzikale gaatjes opgevuld met mooie plaatjes uit de koffer van ‘Resident DJ’ Frogson. Het was een feest voor alle zintuigen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.