Bij een vak apart bezoekt DitisHelmond Leon Vogels in zijn atelier Restauratie Vogels. Leon wordt geïnterviewd door Lia Stoop. Bekijk de film en zie wat voor mooie dingen er onder zijn handen uitkomen en hoe hij veel veel passie spreekt over zijn nieuwe ontwerpen.

In het interview vertelt Leon over zijn werk en de opleidingen die hij ervoor heeft gedaan. Waar hij is opgeleid en welke cursussen hij heeft gevolgd.

Verder neemt hij Lia mee in het restaureren van fineer en vertelt hij over diverse technieken die hij gebruikt om oude spullen te restaureren.

Hij geniet jarenlange ervaring op het gebied van restauratie van objecten van hout, fineer en bijvoorbeeld houtsnijwerk. Maar zeer zeker ook van schilderijen en fresco’s alsmede projecten in kerken en stucplafonds.

Hij heeft heel bijzondere projecten gedaan, maar mag daar gezien de privacy van klanten niet verder oververtellen.

In een vak apart laat Leo zien hoe hij tegenwoordig bezig is met speciale ontwerpen en laat een speciaal door hem ontworpen houten tas zien, met bijzondere geheimen. Ook toont hij een stoel geheel van hout gemaakt, versierd met houtsnijwerk dat waarschijnlijk later een gouden laagje krijgt.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *