Op woensdag 11 januari 2023, heeft er een bijzondere gebeurtenis plaats gevonden in het Kasteelpark. Op dat moment werd er in het Kasteelpark om drie uur door de gemeente, officieel het eerste informatiebord onthuld bij een van de vele monumentale bomen die Helmond rijk is.

Bomen Paspoort

Het kasteelpark in Helmond, beschikt al lange tijden over een aantal bijzondere bomen. Het zijn oude en waardevolle bomen, die ook nog eens over een Bomen Paspoort (ook wel op zijn Engels: Tree Tag), beschikken. In dat Bomen Paspoort staat veel informatie over de betreffende boom vermeld. Die informatie betreft de ouderdom, de omvang, de zuurstofproductie, de   regenwateropname, stikstoffunctie etc. Dus niet alleen een mooi plaatje van een bijzondere boom maar ook educatief. Nu staan er momenteel,  drie bomen met een  Bomen Paspoort  in de Kasteel tuin. Dit alles, is een samenwerking tussen IVN Helmond en Gemeente Helmond gebeurd. De officiële onthulling van het eerste zichtbare Bomen Paspoort, gebeurde door  wethouder Arno  Bonte en  mevrouw Jeanne Moorman. Jeanne is binnen de IVN coördinator van de bomenwerkgroep. Ook was er aanwezigheid van het bestuur van IVN Helmond , als ook ambtenaren van de gemeente Helmond die belast zijn met de “groene zorg “in Helmond .

 

Video: https://youtu.be/NR-BCvN6PTQ 

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. j.h.w van stiphout Reply

    goed plan deze bomenpaspoorten

    Henk bedankt voor de foto’s

    Jos van stiphout.

  2. Marleen Klaus Reply

    Wat een mooi initiatief, nu maar hopen dat het bordje blijft staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.