Blaasfestijn in het Centrum van Helmond

Op Zondagmiddag 25 September, is er volop vrolijke muziek te horen in het centrum van Helmond. Samen met de gemeente, horeca en sponsoren, is er weer een mooi programma samengesteld, met een keur aan blaaskapellen uit alle hoeken van Nederland.

Helaas is er, ondanks de inspanningen van diverse partijen, dit jaar (nog) geen Zaterdagavond sessie.  Het bestuur is hard aan het werk om volgend jaar, de reeds succesvolle zondag, uit te breiden naar de zaterdagavond, om een compleet, tweedaags spektakel te creëren.

Zondagmiddag (12.00 – 18.00 uur)

Maar liefst 24 blaaskapellen/dweilorkesten, spelen op zes speelplekken verdeeld in het centrum van onze stad. Deze vrolijke kapellen tonen hun muzikaliteit op- en voor, de opgestelde podia. Gezellig meemaken op deze koopzondag in Helmond waar op de gezellige en fraaie horecaterrassen, een diversiteit aan noten en passievolle klanken gaan klinken.

De kapellen strijden om  “de Gouwen Hellemonder” die gewonnen wordt door de kapel die het publiek het best weet te vermaken. Dit gaat beoordeeld worden door een vakkundige jury.

Deze Zondag start om 12.00 uur op het Piet Blomplein bij de Bieb. Rond 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Havenpleinpodium.

Het speelschema en de plattegrond van de speelplekken zijn vanaf zondagochtend te vinden  op de facebookpagina van Blaasfestijn Centrum Helmond.

Als aanvulling op deze muzikale en gezellige middag zijn er, zoals u van ons gewoon bent, diverse activiteiten om de kinderen te vermaken.

Meer informatie is te vinden op www.blaasfestijn.nl

Zien we jullie in het weekend??!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. Ik ben volledig arbeidsongeschikt. Ben vrijwilliger bij de Dierenambulance en bij Dit is Helmond. Voordeel hiervan is dat ik veel vanuit huis kan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.