Blanksma en De Vries steunen D66 in oproep horeca

Via sociale media laten burgemeester Elly Blanksma en wethouder Erik de Vries weten dat ook zij graag de terrassen open willen hebben. Zij plaatsten dit bericht na vragen van Stef Stevens van D66 over het onderwerp. “Eens, terrassen weer open mits veilig en verantwoord. Zo drukte buiten beter verspreiden”, schrijft de burgemeester in haar bericht.

“Dit weekend sloten de burgemeesters van Rotterdam, Den Haag en Utrecht zich aan bij de oproep van hun Amsterdamse collega Halsema om de terrassen snel weer te openen”, opent Stevens zijn brief aan de burgemeester. “Het is volgens de burgemeesters niet meer uit te leggen dat mensen wel op een kleedje met een fles rosé op het gras in een park of elders gaan zitten, maar dat de horeca de terrassen niet mag openen. In de grote steden waren er de afgelopen week overvolle parken, waar nauwelijks tot geen afstand van elkaar werd gehouden. Het openen van de terrassen biedt juist letterlijk de ruimte om op een verantwoorde en veilige manier erop uit te gaan.”

D66 hoopt dat, met het voorjaar in het vooruitzicht, de terrassen open mogen omdat de drukte daar volgens de partij in beter banen kan worden geleid dan in de openbare ruimte. “In feite krijg je met het toezicht van de uitbaters en hun personeel, er gratis honderden Boa’s bij. Wij zien daarom graag dat Helmond zich ook aansluit bij de oproep van de G4-steden aan het kabinet om de terrassen snel weer te openen.”

Vragen

Stevens stelde namens zijn partij twee vragen aan de burgemeester: “Bent u het met ons eens dat het snel weer openen van terrassen  er toe kan leiden dat drukte beter in goede banen te leiden is en daarmee zorgt voor een veilige en verantwoorde omgeving? En gaat u zich aansluiten bij de oproep van de G4-steden aan het kabinet om de terrassen weer snel te openen?” Via sociale media ontving D66 dus al steun van zowel wethouder De Vries als van burgemeester Blanksma. Of er aan de oproep daadwerkelijk gehoor gegeven wordt is nog niet duidelijk.

Foto: Archief Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *