Na lang wachten weer een Bluesroute in Helmond

Na lang wachten is er op vrijdag 29 en zaterdag 30 en zondag 31 oktober weer een Bluesroute door de stad. De organisatie kreeg eind september groen licht van de gemeente om Bluesroute Helmond door te laten gaan. Met slechts een week of 4 à 5 voor de boeg was het een schier-onmogelijke taak om alles in goede banen te leiden zodat eind oktober Bluesroute Helmond weer van start kon gaan.

Heel even was er volgens de organisatie twijfel of het ging lukken met een kleine organisatie en weinig tijd. “Alle locaties moesten opnieuw benaderd worden, alle bands moesten opnieuw benaderd worden. Maar op de vraag “Gaat het door?”, kon maar 1 antwoord mogelijk zijn namelijk: “Het moet!”

Wat staat er deze tiende editie op het menu?

Er komen minstens 52 bands uit maar liefst 11 verschillende landen op niet minder dan 16 speelplekken / podia. Daarmee is Bluesroute Helmond dit jaar een van de grootste gratis bluesfestivals van de Benelux. Nieuw dit jaar is dat er een Bluesroute-infostand is. Deze is gesitueerd bij Golden Tulip Hotel West Ende aan de straatkant aan de steenweg. Hier zijn deze Bluesroute-boekjes verkrijgbaar. Verde ris er algemene informatie beschikbaar en voor diverse merchandise kan men er ook terecht. Nieuw zijn dit jaar ook de locaties Borrelbar De Haven en Lambertuskerk.

Advies

“Zorg dat je weet welke bands je moet zien, hou ruimte in je schema voor spontane ontdekkingen, indien je met een gezelschap bent, schroom je niet om de groep tijdelijk te verlaten, drink voldoende, zorg voor veilig vervoer naar huis. Met zoveel mooie cafetaria’s, lunchrooms en restaurants, kan je je lunch of diner gewoon tussen de bands door plannen. Reserveren kan soms wel erg handig zijn.”

Verder vermeldt de organisatie: “Wil je helemaal de Blues-experience ten volle benutten, dan kunnen de ‘luxe-paarden’ bij één van de hotels terecht in
Helmond, waarmee het festivalgevoel helemaal geoptimaliseerd wordt (zelfs ook al kom je uit Helmond of omgeving).”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Herbert von Reth

Initiatiefnemer van DitisHelmond Optimist, enthousiast, gedreven altijd opzoek naar samenwerking. Samen kunnen we veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *