• Bluesroute Helmond

De Bluesroute Helmond is dit weekend weer het beleven van muziek in allerlei maten en klanken.  Op het Havenplein, de Veestraat, de Elzas passage en op de Markt klonken de klanken van gitaren, trompet, mondharmonica en drumstellen. En natuurlijk veel zang. Heel veel zang. Het zien en beleven van de bands en duo’s was een ware belevenis.

Op de Markt werden de bezoekers van Bluesroute Helmond gelokt bij het zien van een enorme witte gorilla die een mondharmonica en een gitaar vasthield. Een draaiende luidspeakersmolen was van verre al te zien. Maar ook het duo op de Markt die alles speelden met alleen een trompet en gitaar waren in de belangstelling. En wat dacht je van de bands op het Havenplein? Het was alleen maar swingen wat de klok sloeg. Vooral het mooie weer en de aantrekkelijke terrassen maakten dat het erg druk was. En het duurde niet lang of de mensen begonnen te dansen.

Niet gek dat er ook veel mensen van de pers aanwezig waren. Vele fotografen probeerden de mooiste plaatjes te schieten. De wijkreporter merkte ook dat er enkele muzieklegenden aanwezig waren die mee speelden. Hij ontdekte de saxofonist van de (ex) Herman Brood band en de gitarist van de vroeger Livin’ Blues. De jongelui wisten niet wie dat waren want die bands waren voor hun tijd. Maar de oudere generatie wisten het donders goed. Het was dus echt een groot muzikaal weekend dat zeker volgend jaar terug moet komen…

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.