Boek over imposante historie familie Van der Meulen-Ansems

Wie in Eindhoven kent niet het garagebedrijf van Ford-dealer Van der Meulen-Ansems op de Vestdijk? En in Helmond de Jumbo Fabriek van Aanhangers en Opleggers. Over deze begrippen, die jarenlang het beeld bepaalden in de steden, verschijnt nu een indrukwekkend boek. ‘Een familie van ondernemers, Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties’, schetst de imposante historie van bevlogen Helmonders,  die aan de basis stonden van de Automotive in Helmond én Eindhoven. 

Het startpunt van de ondernemingen van de familie Van der Meulen, is de overname van een smederij te Helmond, in 1886 door Jos. L van der Meulen. Zijn zonen, klein- en achterkleinzonen bouwen dit bedrijf uit. In dit boek beschrijft Paul Vlemmings, samen met Piet, Monique en Lambert van der Meulen, het verhaal van deze ondernemende familie.

Het is een geschiedenis van ijzerwaren, kachels, fornuizen en jachtartikelen. Van fietsen, motoren en automobielen. Van een ontspanningsoord met vliegveld en vliegmachines. Van auto-, schade-, verhuur-, taxi-, en leasebedrijven. Van benzinestations en van Jumbo, fabrikant van vrachtwagens, aanhangers en opleggers. Maar ook van bekende bedrijven als Veta, Jacques van der Meulen, Janus van der Meulen en EHAC.

Bijna 135 jaar ondernemerschap, samengebracht in een kloek boek op koffietafelformaat met vele originele en unieke foto’s. Een must voor iedereen met interesse in het regionale verleden, de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de Automotive in Nederland en in het bijzonder de regio Helmond/Eindhoven.

Verkoop

Het boek ‘Een familie van ondernemers’ -Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties- is vanaf 14.00 uur te koop bij boekhandels Van Piere in Eindhoven en de Ganzenveer in Helmond, voor € 39,95

Op bijgaande foto staan van links naar rechts samenstellers van het boek,  Piet, Monique en Lambert van der Meulen, en auteur Paul Vlemmings

Foto’s en tekst: Van de Meulen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. hennydeleeuwe@gmail.com Reply

    Het lijkt me een mooi boek met boeiende verhalen.
    Wie weet vind ik er een onder de kerstboom….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *