Vandaag, zondag 4 november 2018, vond de presentatie plaats van het nieuwe boek van Helmond. De titel sprak voor zich: “Goeikes”.  Het was een project van de charmante Tahné Kleijn die het project nog met oud-wethouder Stienen had bedacht en met medewerking van enkele fotografen die in alle wijken van Helmond diverse foto’s maakten. Het mochten natuurfoto’s zijn, van personen of dieren. Het resultaat mag er zijn. Er werd een prachtig boek samengesteld met allerlei markante figuren uit Helmond, waaronder veel bekende namen.

De presentatie lag in handen van het duo Hans van den Berkmortel en  Harold van der Horst. Zij praatten de middag aan elkaar en enkele figuranten uit het boek werden op het podium uitgenodigd.
Daar waren ook enkele muzikanten bij waaronder Maarten van der Zanden en de bekende Dave. Zij konden er niet onder uit om even muziek te spelen.

Het allereerste boek werd overhandigd aan de heer Friedi Sleegers aansluitend volgde wethouder Erik de Vries als locoburgemeester. Hij complimenteerde de makers van het boek en kreeg gelijk te horen dat er misschien een tweede boek zou komen. De plannen hiervoor waren al in de maak. Er volgden nog enkele mensen uit het boek en tegen het einde van de middag kregen de mensen nog de gelegenheid om het boek zelf aan te schaffen bij de kraam in de foyer. Het was een gezellig onderonsje met al die bekende namen. Er werden wat verhalen uitgewisseld en toen ging iedereen zijn weg…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer en Erik Hover

Filmverslag: Jason Gerritsen


Hans Choufoer


Erik Hover

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *