Bibliotheek Helmond-Peel heeft sinds enkele weken BoekStartcoaches, die op vaste momenten in de week aanwezig zijn op verschillende consultatiebureaus in Helmond.

Donderdag was in het wijkgebouw aan de Generaal Snijderstraat de officiële start. Floor Engelen van GGD Zuidoost-Brabant en Robin Verleisdonk van bibliotheek Helmond-Peel ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst ‘Boekstart op het consultatiebureau’.

Wethouder Cathalijne Dortmans overhandigde aan Zhour Abou Haileh en haar dochter Mira de eerste waardebon en ook directeur Robin Verleisdonk van Bibliotheek HelmondDe Peel had een cadeautje bij.

De BoekStartcoaches willen door bewustwording bij de ouders werken aan het voorkomen van taalachterstanden bij de allerjongste kinderen. BoekStartcoaches gaan in gesprek met de ouders om hen bewust te maken van het belang van voorlezen.

Voorlezen kan een grote rol spelen bij de taalontwikkeling van hun kindje en de hechting met hun kindje. Daarnaast willen ze ouders ook het plezier laten ervaren van samen met boekjes bezig zijn. Behalve het consultatiebureau aan de Generaal Snijdersstraat doen ook  de Pannehoeve, Brandevoort, Westwijzer en Rijpelberg mee.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Merle Merkx Reply

    Mijn naam in het interview is fout. Ik ben Merle Merkx niet Merle Mertens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.