Boeremèrt Brouwhuis als vanouds gezellig en informatief

De Boeremèrt Brouwhuis op eerste Pinksterdag was weer als vanouds; gezellig, informatief en vooral een evenement waar je behoorlijk wat tijd kunt doorbrengen.

De Boeremèrt was doordrenkt met heerlijke geuren van alle lekkernijen en de terrassen deden goede zaken. Aanstekelijke muziek klonk alom. De kramen waren weer voorzien van de leukste en mooiste artikelen. Kleding, snuisterijen en andere hebbedingetjes waren te kust en te keur.

Langs de ietwat veranderde route waren de vele oude beroepen weer te bewonderen. Onder andere de mandenvlechter en de garenspinner. De glasblazer en de wasvrouw. De sieradenmaker maakte mooie creaties met uitsluitend oude lepels en vorken als materiaal. Zij trokken dan ook veel bekijks. Het blijft elke keer toch een bijzonderheid om te zien wat voor vakmanschap achter bepaalde producten zit.

Naast de behendige schaapsscheerder was de Boeremèrt aangevuld met een heuse schaapsherder met zijn kudde. Keurig in gareel gehouden door de vakkundig gedrilde honden. En natuurlijk mochten de tractoren niet ontbreken.

Kortom, de organisatie van de Boeremèrt kan met trots terugkijken op deze geslaagde editie.

Verslag: Hans Choufoer

Fotografie: Loes Grijseels.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *