Het belang van behoud van bomen is extra duidelijk, gezien de hitte van de afgelopen tijd. Ook al verruilen veel mensen groen in de tuin voor grijze tegels of steentjes, gelukkig zijn er steeds meer inwoners die het belang van bomen onderkennen. Daarom heeft de gemeente Helmond een nieuwe bomenkaart met meer beschermde bomen dan eerst. Bewoners kunnen op de kaart zien welke bomen beschermd zijn. Ook kunnen inwoners het zelf aangeven als ze een boom hebben die volgens hen de beschermde status verdient.

Beschermde bomen_natuur_helmond_DitisHelmondHet aantal beschermde bomen is met 135 toegenomen tot 1570. En er zijn ruim 150 nieuwe gebieden en structuren op de kaart gezet. Ook zijn er nieuwe regels om bomen beter te beschermen.

Wouter Bombeeck woont aan de 1e Haagstraat en is een liefhebber van natuur en koestert de groene omgeving van zijn huis. Hij belde de gemeente helmond en maakte ze daar attent op enkele mooie exemplaren in de straat.

Wethouder Arno Bonte heeft de bomen in zijn portefeuille. Hij gaat over duurzaamheid. Onder het weelderige groen van enkele bijzondere Hongaarse eiken in de Einthovenstraat legt hij uit hoe belangrijk is is dat Helmond groener wordt. Hij roep Helmonders om om daar zelf ook een steentje aan bij te dragen. www.helmond.nl/bomen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *