BOOST nieuw in arbeidsmarktregio Helmond – de Peel

Wethouder economie Serge van de Brug van Helmond opende BOOST namens de arbeidsmarktregio Helmond – de Peel. Met een team van loopbaanadviseurs, een fysieke locatie op de Brainport Human Campus en de website www.mijnboost.nl is BOOST een nieuwe partner in de regio.

Inwoners kunnen er terecht voor loopbaanbegeleiding, het in beeld brengen van hun talenten, hulp bij het vormgeven van hun CV, opleidingsmogelijkheden en beschikbare subsidies. Werkgevers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor een HR-scan om te kijken naar het ontwikkelpotentieel en -perspectief van personeel.

BOOST is een initiatief van de arbeidsmarktregio met de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant. In deze regio wordt al lange tijd samengewerkt met werkgevers, werknemers, het onderwijs en de publieke dienstverlening. Met dit initiatief wordt de ambitie om de koploper leven lang ontwikkelen te worden weer een stap dichterbij gebracht.

Behoefte

Voorzitter van de arbeidsmarkregio en wethouder Serge van de Brug: “Ik ben trots op de sterke samenwerking in deze regio en de stappen die we nu zetten. De behoefte aan een centraal punt om de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarktregio te maken is groot. Juist nu er werk genoeg is vinden we het belangrijk om werknemers en werkgevers optimaal te faciliteren om zichzelf te ontwikkelen. Betere kansen op geschikt betaald werk, ontwikkelperspectief of simpelweg werken dichterbij huis zijn redenen om BOOST te benaderen. Bovendien kunnen werkgevers hiermee hun kansen versterken om goed personeel te vinden en behouden.”

‘Welkom in Kansrijk!’

Begin 2022 lanceren de partners in de arbeidsmarktregio samen een campagne rond het thema Leven Lang Ontwikkelen, onder de noemer Kansrijk. Met die campagne stimuleren ze mensen en bedrijven om actief met hun eigen ontwikkeling aan de slag te gaan. Ook geven ze informatie over bij welke partijen je in de regio terecht kunt met vragen. Of je nu student, werkzoekende, werkende of werkgever bent.

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *