Bouw MFSA op Campus De Braak in volle gang

De bouw van de Multifunctionele Sportaccommodatie (MFSA) op Campus De Braak in Helmond is in volle gang. Woensdag sloot Dit is Helmond aan bij een rondleiding door de bouwlocatie, evenals wethouder Harrie van Dijk en de bestuurders van de diverse partners. Nog voor de bouwvak dit jaar moet de accommodatie worden opgeleverd.

Dagelijks werken 75 bouwvakkers, oplopend tot honderd, aan de realisatie van de MSFA. In verschillende ploegen en in verschillende ruimtes. Het schiet dan ook lekker op met de realisatie van de MFSA. Het hoogste punt in het gebouw is inmiddels bereikt. Voor even. Want in mei verrijzen de vier geplande lichtmasten en die vormen uiteindelijk het hoogste punt.

Tijdens de rondleiding wordt duidelijk dat het gebouw ‘Oost’ twee gymzalen met vier kleedkamers krijgt. In de lange gang komen acht kleedruimtes, waarvan twee voor mindervaliden. Al deze faciliteiten zijn bedoeld voor het Dr. Knippenbergcollege en andere huurders, onder wie SV De Braak en de jeugdopleiding van Helmond Sport. In gebouw ‘West’ komen de Praktijkschool, een spelersruimte voor Helmond Sport, een fysio club, kantoren en de businessclub van Helmond Sport.

Ook komt de kantine van SV De Braak in het MSFA en aan de buitenzijde worden een terras en een atletiekbaan gerealiseerd. Als alles straks klaar is wordt het oude gebouw van de club gesloopt, net als het huidige stadion van Helmond Sport. Tegelijk worden nieuwe velden aangelegd, waarbij het veld van SV De Braak voorzien wordt van kunstgras.

Meer dan sportaccommodatie

Wethouder Van Dijk vertelde woensdag voorafgaand aan de rondleiding: “We hebben gekozen voor de naam MFSA, Multi Functionele Sport Accommodatie. Maar MFA was eigenlijk een betere benaming geweest, want het is straks veel meer dan een sportaccommodatie alleen. Hier komen namelijk ook de Praktijkschool, het Dr. Knippenbergcollege en een gezondheidscentrum.”

Multifunctioneel

Op 17 april vorig jaar werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie (MFSA), eigendom van de gemeente en de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Daar ging al een intensieve voorbereiding aan vooraf door de architect, de adviseurs en de diverse partners. Wethouder Harrie van Dijk startte de feestelijke bijeenkomst destijds met de woorden: “Op deze plek komt op zeer korte termijn een combinatie van onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport in een multifunctioneel, duurzaam en innovatief complex. Door deze ontwikkeling maken we meer ruimte voor topsport en talentontwikkeling. Stimuleren we inwoners om aan de slag te gaan met hun gezondheid. En bevorderen we de sociale cohesie, omdat sporten nu eenmaal verbindt.”

Oplevering en ingebruikname

De MFSA wordt de nieuwe huisvesting voor Helmond Sport, JVDI de Fysioclub, de Praktijkschool Helmond en de amateurvoetbalvereniging SV De Braak. In de MFSA is ook een sporthal voorzien die leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege straks gebruiken en de sportverenigingen die nu nog gebruik maken van sporthal De Braak. Nog voor de bouwvak moet het gebouw door aannemer Wijnen Bouwgroep uit Someren worden opgeleverd. Daarna kunnen de gebruikers de MFSA gaan inrichten. Eind 2024 wordt de MFSA echt in gebruik genomen.

Later dit jaar maakt Dit is Helmond een exclusieve tour door de nieuwe MFSA voor het tv-programma De Rondleiding.

Lees ook: ‘Bouw van MFSA op Campus De Braak officieel van start

       
Foto’s: Austeja Jonikaite

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *