In maart zal er een begin worden gemaakt met de bouw van 40 woningen, aan de voormalige Vondellaan, aan de noordkant van de Vondelvijver.

Het wordt het project Schryverskade en er worden 26 appartementen en 14 woningen gerealiseerd. De appartementen worden gebouwd met een of twee slaapkamers. Woonpartners gaat de appartementen bouwen aan de Nachtegaallaan en de Thomas van Kempenstraat. De oude naam Vondellaan zal verdwijnen, de nieuwe bewoners van de rijtjeshuizen zullen dan aan de Bloemendaallaan wonen.

Woonpartners heeft de aanstaande huurders mee laten denken en beslissen, over hoe de woningen er uit moeten gaan zien. Een ander bijzonder feit is dat bewoners uit de wijk Helmond Noord voorrang kregen, zodat er enige doorstroming in de wijk plaats zal gaan vinden. Er waren drie ontwerpen, waarbij het project Schryverskade dat door LX architecten uit Helmond was opgezet het meest in de smaak viel bij de nieuw geselecteerde huurders.

De bouwwerken  worden opgetrokken uit traditionele grijze baksteen en de woningen krijgen veel zon binnen, want er komt veel glas in de voorgevel. Alle woningen  kijken uit op de vijver aan de Vondellaan.

De bouwplanning  is er op gericht, dat de toekomstige bewoners in de lente van 2022 de sleutel van hun nieuwe huis zullen krijgen.

Om dit plan te kunnen realiseren zijn in het voorjaar van 2020 de bestaande woningblokken die er stonden gesloopt. De woningen voldeden niet meer aan de (duurzaamheids-)eisen van deze tijd. De bijgaande fotoreportage geeft een beeld van de huizensloop die in het voorjaar van 2020 plaats vond, om ruimte te maken voor de nieuwbouw.

Ook geven de 4 impressiefoto’s van Woonpartners een mooi beeld hoe het er uit zal gaan zien. De rijtjeswoningen komen aan de Bloemendaallaan (voorheen Vondellaan), de appartementenblokken aan de Nachtegaallaan en Thomas van Kempenstraat. © Woonpartners

 

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *