Brabants Lof en Brabantse BeLofte nieuwe prijzen Erfgoed Brabant

Erfgoed Brabant presenteert twee nieuwe prijzen: Brabants Lof en Brabantse BeLofte. De prijzen zijn voor een erfgoedproject en een nog uit te voeren erfgoedconcept. Belangrijke criteria voor het winnen van Brabants Lof en Brabantse BeLofte zijn: oog voor verscheidenheid en het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Er moet een samenwerking zijn tussen erfgoed en een andere sector. Het project moet publieksgericht zijn, betrekking hebben op Brabant en Brabants erfgoed en het haakt aan op de actualiteit. 

Erfgoed Brabant maakt zich sterk voor erfgoed als vaste waarde in de samenleving. Dat met name in Noord-Brabant. Erfgoed Brabant  ondersteunt erfgoedwerkers en verbindt erfgoednetwerken.

Geldbedragen

Brabants Lof bestaat uit een geldbedrag van €4.000,-. De aanmoedigingsprijs Brabantse BeLofte – voor een idee of concept dat nog in de steigers staat – bestaat uit een geldbedrag van €1.000,-. Verder kan de winnaar gebruik maken van de expertise binnen Erfgoed Brabant, aangepast op de wensen en behoeften.

Met de nieuwe prijzen Brabants Lof en Brabantse BeLofte wil de organisatie  bijzondere erfgoedprojecten stimuleren en inspireren.

Procedure

Erfgoedprojecten en –concepten kunnen bij Erfgoed Brabant worden ingediend van 28 april 2021 tot en met 8 september 2021, 23:59 uur. Op 29 september 2021 wordt voor beide prijzen een lijst met drie projecten bekendgemaakt. Op 18 november 2021 worden de prijzen Brabants Lof en Brabantse BeLofte uitgereikt tijdens de Erfgoedontmoeting.

De indienformulieren, informatie over de jury en meer informatie vindt u op www.ErfgoedBrabant.nl/Erfgoedprijs.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *