Brabantse sportdromen gaan in vervulling

Uniek Sporten de Peel, Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds laten de komende twee jaar honderden sportdromen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening in vervulling gaan. Met het project ‘Sportdromen’ willen de initiatiefnemers de deelnemers structureel meer in beweging brengen. 

Gedurende vier actieperiodes in 2024 en 2025 kunnen Brabanders vanaf 5 jaar met een beperking of chronische aandoening hun sportdroom toesturen aan Uniek Sporten de Peel. Het project richt zich op alle mogelijke beperkingen of aandoeningen. Ongeacht of het gaat om fysieke, geestelijke of mentale problematiek bij de sporter. Maar voorwaarde is wél dat de sportdroom bijdraagt aan een structurele sportmogelijkheid voor de deelnemer. Én het mag daarnaast geen ‘eenmalige impuls’ zijn.

Succesvolle pilot

‘Sportdromen’ startte in 2022 met een pilotfase. Destijds kwamen door heel Brabant tientallen dromen in vervulling. Variërend van het volgen van aangepaste zwemlessen tot het fluiten van wedstrijden als scheidsrechter. Vanwege dat succes slaan Uniek Sporten Brabant, Stichting Sportservice Noord-Brabant en het BrabantSport Fonds de handen weer ineen. “

“Met het project geven we Brabanders met een chronische aandoening of beperking de kans om hun sportdroom uit te laten komen”, zegt Lisanne van der Veen, regiocoördinator Uniek Sporten de Peel. “Sportdromen is bedoeld om deelnemers structureel meer te laten sporten en bewegen. En in de pilotfase zagen we dat we in heel Brabant impact konden maken op dat gebied. Daarom zijn we ook heel blij dat we de komende twee jaar weer dromen mogen laten uitkomen.”

BrabantSport Fonds 

Het BrabantSport Fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan een inclusiever en vitaler Brabant. Marieke Maas, directeur Maatschappelijk bij BrabantSport, legt uit waarom het BrabantSport Fonds het project Sportdromen opnieuw omarmt. “Dit project heeft als proeftuin inmiddels bewezen succesvol te zijn. Want heel veel Brabanders met een beperking of chronische aandoening kwamen meer in beweging. En met deze volgende fase kunnen we nog meer mensen helpen om in beweging te komen.”

Eerste actieperiode gestart 

Van 1 tot en met 21 april kun je jouw sportdroom insturen naar Uniek Sporten Brabant via de special actiepagina  www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Na sluiting van de inschrijfperiode gaan de juryleden van de zeven Uniek Sporten Brabant-loketten met elkaar om de tafel om de winnaars te kiezen. De tweede periode om je sportdroom in te leveren loopt van 1 tot en met 21 november. In 2025 gelden dezelfde actieperiodes.

Uniek Sporten Brabant

Uniek Sporten Brabant is een samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, BrabantSport, Stichting Sportservice Noord-Brabant, de zeven Brabantse regio-loketten van Uniek Sporten Brabant en Brabantse gemeentes. Het doel van Uniek Sporten Brabant is om Brabanders met een chronische aandoening of beperking te stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen.

Meer informatie 

Voor meer informatie over het project Sportdromen kun je terecht op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen of contact opnemen met Uniek Sporten Brabant via info@unieksportenbrabant.nl.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *