Brainportpartners doneren bijzondere PSV-shirts aan vier ziekenhuizen

De kinderafdelingen van de vier grote regionale ziekenhuizen ontvingen van de partnership van Brainport Eindhoven & PSV bijzondere operatiehemden. Deze zijn gemaakt van voetbalshirts.

In het shirt van je voetbalheld geopereerd worden. Dat maakt een operatie minder zwaar of eng en het geeft kinderen net dat extra steuntje in de rug. Voetbalshirts zijn daarvoor veranderd in ziekenhuishemden. Brainport citeert: “Het is belangrijk dat kinderen die hier binnenkomen voor een ingreep zich ontspannen voelen. Zo’n shirt kan ze helpen om zich wat zelfverzekerder te voelen op moment dat ze naar de operatiekamer gaan.”

Geïnspireerd door een bedrijf in Spanje, hebben de vijf partners Philips, ASML, VDL, Jumbo en High Tech Campus Eindhoven besloten om de PSV-shirts die dit seizoen niet meer gebruikt worde, te doneren aan de vier grote ziekenhuizen. Waaronder het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Van PSV-shirt naar operatiehemd

Na een kleine aanpassing zijn de shirts geschikt voor de kinderafdelingen en tijdens kleine ingrepen. Juist in een periode waarin de normale zorg weer terug op gang komt, komen deze extra goed van pas. In een atelier zijn de shirts de afgelopen dagen zo aangepast dat deze nu kunnen fungeren als ziekenhuishemd. De achterkant is volledig opengewerkt en voorzien van koorden. De shirts kunnen goed gereinigd worden, waardoor de ziekenhuizen de shirts kunnen blijven hergebruiken.

Wat nou als je een bijvoorbeeld voor Ajax of Feyenoord bent?

Ook daar is aan gedacht.  De normale blauwe schorten worden ook nog aangeboden voor ingrepen. Dus mocht je geen PSV-fan zijn, geen paniek. Je hoeft geen PSV-shirt aan.


Foto: Facebook Elkerliek Ziekenhuis

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *