Update: Brand in woning onder controle en Zuidende is weer open.

Donderdagavond woedde een fikse brand in een woning op de eerste verdieping van het appartementencomplex aan de Zuidende in Helmond. De brandweer was, na de melding door een buurtbewoner, binnen 5 minuten aanwezig. Daarna werd zelfs ondersteuning opgeroepen.

De brand ontstond rond 18.20 uur. De rookontwikkeling van deze, door de brandweer gekwalificeerd als middel, brand was van veraf te zien. Zuidende was daarom ook aan een paar uur aan beide zijden afgesloten. De brand is inmiddels onder controle. Er zijn geen mensen en dieren gewond geraakt.

De brand is ontstaan in de slaapkamer. Gelukkig was de bewoner niet thuis. Een bewoner van een ander appartement hoorde de rookmelder afgaan en nam een kijkje op zijn balkon. Op dat moment was er al een flinke rookontwikkeling. Daarop belde hij 112. Na een tijdje zelfs sloegen de vlammen uit het raam. De paar aanwezige bewoners van de woningen boven en naast het desbetreffende pand werden door de brandweer uit hun huis gehaald. De meesten waren echter niet thuis.

Nadat de brand was geblust, controleerde de brandweer met meetapparatuur de vervuilingswaarden in het complex. Daarop kregen de bewoners toestemming om hun woning weer te mogen betreden. De bewoner van het bijna uitgebrande pand zal voorlopig niet kunnen terugkeren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *