Brandevoort: van Eastersport naar Summersport

Vorig jaar werd er een sportdag gehouden voor vluchtelingen en sporters die een leuke dag wilden meemaken. Het was de eerste keer dat dit werd georganiseerd. Het was een burgerinitiatief van Bram van den Elsen en Achmed Aldulkadir met als doelstelling mensen met elkaar in contact te brengen op een sportieve manier. Het Eastersport werd een groot succes.

Zaterdag 11 augustus werd het evenement voor de tweede keer georganiseerd onder de nieuwe naam: Summersport. De eerdere naam Eastersport was vorig jaar vanzelfsprekend, het vond plaats tijdens de paasdagen, maar  Summersport paste  dit jaar iets beter vanwege  het tijdstip waarop het werd georganiseerd.

De activiteiten vonden plaats op sportpark Brandevoort en bestonden uit de sporten: voetbal, bubblebal en beachvolleybal. Er hadden zes teams ingeschreven waaronder enkele teams die bestonden uit vluchtelingen uit Syrië, Irak en Turkije. Na een korte toespraak en uitleg van de spelen begon men met het wedstrijden. Er was een damesteam ingeschreven en in het begin bleek al dat de dames het niet gemakkelijk kregen tegen de mannen. Maar ze waren voor geen kleintje vervaard en begonnen fanatiek en fel met het Bubbelvoetbal. De hele dag werd er fanatiek gestreden maar het belangrijkste van deze dag was wel het sportieve en vriendelijke aspect om met elkaar een fijne dag te hebben.

Het werd ook een gezellige dag en winnen was eigenlijk niet het belangrijkste, meedoen en met elkaar in contact komen was de doelstelling. Iedereen had het naar de zin en de teams met vluchtelingen waren fanatiek. Iedereen had een topdag en dat was de doelstelling…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *