Brief burgemeester Blanksma voor ouders van 60 vuurwerkafstekers

Burgemeester Elly Blanksma heeft aan zestig ouders van jongeren die betrokken waren bij vuurwerk afsteken, een brief gestuurd. Dit is een vervolg op het statement dat ze eerder al maakte over de vuurwerkoverlast in Helmond. De brief die ze heeft verstuurd is een officiële waarschuwing. Als jongeren weer gesnapt worden bij het afsteken van vuurwerk kunnen ze een boete krijgen van maximaal 4350 euro.

Burgemeester Blanksma: “We hebben in onze stad te maken met forse vuurwerkoverlast. De afgelopen dagen zien we dat er zelfs oproepen geplaatst worden op social media om samen vuurwerk af te gaan steken. Iedereen zal begrijpen dat dit niet de bedoeling is. Vuurwerk afsteken is verboden en zal dit jaar ook verboden blijven. De overlast en de onveiligheid die wij in onze stad ervaren, is onacceptabel. Ik heb de naam van uw zoon/dochter door gekregen van de politie. Afgelopen dagen is er in de omgeving van de Braak en Wilma op een onverantwoorde wijze vuurwerk afgestoken. Uw zoon/dochter was daarbij aanwezig.”

Hoge boete

Deze brief is een officiële waarschuwing”, schrijft Blanksma. “Bij een vervolg zal ik afhankelijk van de geconstateerde overtreding een gebiedsverbod en/of een geldboete van de tweede categorie ter hoogte van maximaal 4350 euro opleggen. Ik wijs er ook op dat het Openbaar Ministerie een boete of een taakstraf kan opleggen of een zaak zelfs, afhankelijk van de feiten en omstandigheden, voor de rechter kan brengen.”
Burgemeester Blanksma roept de ouders op om samen verantwoordelijkheid te nemen. Het gesprek aan te gaan met hun zoon/dochter en de
consequenties van zijn of haar handelen te bespreken.
“Ik weet, het is een moeilijke tijd, we vragen veel van elkaar zeker van onze jeugd. We zijn op de goede weg om de crisis de baas te worden. Om die trend door te kunnen zetten, is het belangrijk om ons allemaal aan de regels te houden. Mag ik op u rekenen?”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *