Broodfokker van katten ontmaskerd in Stiphout

Animals Today, het mediaplatform van House of Animals, heeft in Helmond-Stiphout een broodfokker van katten ontmaskerd. De kattenfokker en zijn vrouw hielden in hun woning maar liefst 91 Britse kortharen. Een deel van de katten zat in een stacaravan in de tuin.

De zaak kwam aan het licht na een groot aantal meldingen van gedupeerden van ‘Kremen City Cattery’. Bijna allemaal kregen ze te maken met de ziekte FIP, een mutatie van het feline coronavirus FcoV. Dat veroorzaakt een besmettelijke buikvliesontsteking die bijna altijd fataal afloopt.

Onderzoek van House of Animals wees uit dat de kattenfokker vorig jaar in acht maanden tijd minstens twintig nesten heeft gefokt. Met een gemiddelde prijs van € 1000 per kat is er overduidelijk sprake van broodfok. De verkoop van zieke dieren is bij wet verboden.

Controles

De gemeente Helmond heeft samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) meerdere controles op het adres uitgevoerd en inmiddels dwangsommen aangekondigd. De fokker heeft tot 1 april dit jaar de tijd gekregen om het aantal katten terug te brengen naar tien. De gemeente Helmond en de LID blijven komende tijd controles uitvoeren.

Bekijk hier het filmpje van Animals Today.

Foto: Raw Pixels/Vecteezy 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Juliette Reply

  Terug brengen naar 10? Dan kan hij toch gewoon doorgaan? Deze man is hondsbrutaal, zoals alle broodfokkers. Ze wanen zich boven de wet. Waarom niet harde handhaving? Die arme dieren hebben niemand die voor hen opkomt en deze man zou geen dieren mogen houden. 10…. Belachelijk !

 2. Moris Reply

  Mijn vriendin en ik hebben hier vorig jaar augustus een kat gekocht en zij had in het begin alleen last van een niesje en een traanoog. Echter heeft ze nu nergens last meer van (gelukkig). Het is wel apart om te lezen dat zij nog vele katten in een stacaravan in de tuin hadden leven.

 3. Anita Van tongerloo Reply

  10 katten een totaal verbod voor deze malafide man. Hij ruikt teveel geld en deze kittens zullen iedere keer moeten werpen en hen blijven volgen want na het geroken geld zoekt hij wel naar een ander plaats om opnieuw te straften. Volledig dieren verbod dat is hier de boodschap.

 4. vd Veen Reply

  Helemaal belachelijk! Dit echtpaar mogen helemaal geen dieren meer houden!!!
  Broodfokker gaat het om geld en niet om welzijn!!
  Welke organisatie kan hier met harde hand optreden?
  Zó zielig dit!! Belangrijker dan de paarden van de draaiorgels te krijgen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *