‘Brouwse’ beweeguurtjes voor 55+

Onze wijkreporter Hans Choufoer mag zich al een tijdje 55plusser noemen. En jarige Jibb+ heeft dus ook voor hem de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse 55+ activiteiten. Hans ging dicht bij huis even de beentjes strekken.

Jibb+ is intussen een begrip in Helmond. Zij houdt zich bezig met allerlei sportieve evenementen voor jong en oud. In elke wijk van Helmond is er bijvoorbeeld wel een beweegtuin of beweegochtend voor de ‘minder jeugdigen’ onder ons om, onder begeleiding, in beweging te blijven. Deze 55+ activiteiten zijn altijd vrijblijvend en gratis. In Brouwhuis worden een aantal 55+ activiteiten gegeven door Jibb+ buurtsportcoach Kim Franssen.

Elke maandagochtend is het GoldenSports beweeguurtje van 11.00 tot 12.00 uur bij het Tienerhuis aan de Rivierensingel. Na deze beweegochtend wordt vaak nagepraat onder het genot van een kop koffie of thee. Het is zelfs zo succesvol dat het uurtje ook vol is, deelname hieraan is op dit moment niet mogelijk.

Maar wat wel mogelijk is, is deelname aan het GoldenSports-uurtje op donderdagmorgen. Dat wordt gehouden van half 10 tot half 11 op het speel- en basketbalveld bij wijkgebouw De Zonnesteen aan de Rijnlaan. Ook daar wordt daarna gezellig nagepraat. Mocht het erg slecht weer wezen, wordt het sportuurtje naar binnen verplaatst. Dat was afgelopen week in ieder geval absoluut niet nodig.

Kim verzorgt ook zogenaamde stoellessen. Op maandag zit ze in Residentie Brouwhuis van 13.00 tot 13.45 uur. Bij een stoelles worden de bewegingen door de deelnemers uitgevoerd. Maandagen van 13.00 tot 13.45 uur. Daarvan zijn de stoelen reeds allemaal bezet. Op donderdagen is de stoelles bij zorgcentrum Rivierenhof aan de Rivierensingel van 11.00 tot 11.45 uur. Daarvoor zijn nog wel zitplaatsen beschikbaar.

De oefeningen beginnen eerst met een warming-up, gevolgd door diverse spelactiviteiten. Uiteraard had ik graag meegedaan, maar ja…er moest toch íemand de foto’s maken.

U en ik zijn in ieder geval de volgende keren allen van harte welkom. Dus kom op donderdag gewoon een keertje aanlopen of aanfietsen bij De Zonnesteen of de Rivierenhof, want van tevoren aanmelden is niet nodig.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *