Brug bij de Waardstraat keert weer terug

Over het kanaal bij de Waardstraat (tussen de parkeerplaats bij AH en Keyserinnedael) komt weer een brug te liggen. Ik spreek hier over weer, omdat er al eens een brug lag.

De oorlog heeft er echter de hand in gehad dat hij er niet meer is. In mei 1944 is hij opgeblazen, om de opmars van de Duitse bezetter, door Helmond te stoppen. Er is na de oorlog ook nooit meer een nieuwe brug gekomen.

In het kader van het autoluw maken van het centrum en de bouw van zo’n 900 nieuwe woningen, die er in de komende jaren gebouwd gaan worden bij het kanaal en centrum van Helmond, is dat plan geboren. Een nieuwe brug over het kanaal, van de Waardstraat naar de Kanaaldijk maakt de huizen en de Elzas-parkeergarage in het autoluwe centrum ook goed bereikbaar zal blijven.

De nieuwe brug zal in 2022 worden aangelegd. Het staat nog niet vast, of het een vaste brug wordt zoals bij de Havenweg of een gewone ophaalbrug zoals de Julianabrug. Middels de aanleg van deze brug, wil men dat het drukke kruispunt Oostende-Julianalaan ontlast worden.

In het projectgebied komen 190 sociale huurwoningen, 185 middeldure huurwoningen en 545 koopwoningen.

Tekst, Henk v Dijk

Foto’s , archief Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *