Burgemeester Elly Blanksma heeft opnieuw de diamanten echtparen weer in het Kasteel kunnen ontvangen. Het waren de echtparen die hun diamanten bruiloft in het laatste kwartaal van 2022 hebben gevierd. De jubilerende echtparen zijn nu voor deze dag uitgenodigd door burgemeester Elly Blanksma en werden door haar ontvangen met een heerlijke lunch in het Kasteel. Het zijn 12 diamanten echtparen die dit jubileum al hebben mogen vieren. Heel fijn dat het coronavirus ons voor een groot deel heeft verlaten en dat er wat makkelijker met elkaar kon worden omgegaan.

Het aantal Helmondse diamanten echtparen stijgt gestaag en daarom is het initiatief genomen voor het organiseren van deze bijeenkomsten enkele keren per jaar waarbij de burgemeester Elly Blanksma de jubilerende echtparen verwelkomt in het Kasteel. Zo ook weer vandaag 14 december 2022 vond deze bijeenkomst weer plaats voor deze 12 jubilerende echtparen. Het was dit keer in een zaal in het kasteel die in een heel sfeervolle stijl was aangekleed in kerststijl.  Burgemeester Elly Blanksma vond het heel fijn dat de diamanten paren nu aanwezig konden zijn. Het was mogelijk om op een gezellige manier met haar van een heerlijke lunch te genieten en er een heel gezellig samen zijn van te maken.

De aanwezige echtparen werden weer op een bijzondere manier in het Kasteel binnen ontvangen. Via de bekende rode loper werden ze opgevangen door heuse gastdames van het kasteel museum. Zo’n gezamenlijk uitgebreide lunch met al die andere diamanten echtparen werd door iedereen heel gezellig gevonden en uitzonderlijk. In een uitgebreide lunch met burgemeester Elly Blanksma werden door de echtparen ook vele verhalen opgehaald van vroeger. Het is een bijzondere samenkomst die beslist voor herhaling vatbaar blijft.

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Dank voor deze mooie foto’s van een geweldige traditie. Om 60 jaar getrouwd te zijn blijven mijlpalen en zijn maar voor weinigen weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.