Burgemeester Elly Blanksma heeft wederom, de diamanten echtparen weer in het Kasteel kunnen ontvangen. Het waren de echtparen, die door de corona in maart ,niet aan de uitnodiging hebben kunnen voldoen.  De jubilerende echtparen, zijn nu voor deze dag uitgenodigd en  werden ontvangen met een heerlijk lunch in het Kasteel. Het zijn   14 diamanten echtparen,  die dit jubileum al hebben mogen vieren. Heel fijn dat het corona virus, ons voor een groot deel heeft verlaten en dat er wat makkelijker met elkaar kon omgaan.

Het aantal Helmondse diamanten echtparen stijgt gestaag en daarom is het initiatief genomen, voor het organiseren van deze jaarlijkse bijeenkomsten, waarbij de burgemeester, Elly Blanksma ,de jubilerende echtparen verwelkomt in het Kasteel. Vandaag 22 juni 2022, vond deze bijeenkomst ook weer plaats, voor deze 14 jubilerende echtparen.  Burgemeester , Elly Blanksma ,vond het heel fijn,dat diamanten paren nu   aanwezig konden zijn, om op een gezellige manier met haar, van een heerlijke lunch te genieten en er een heel gezellig samen zijn van te maken.

De aanwezige  echtparen, werden op bijzondere wijze, in het Kasteel binnen ontvangen. Via de bekende rode loper, werden ze opgevangen door een heuse gastheer, van het kasteel museum . Zo’n gezamenlijk uitgebreide lunch, met al die andere diamanten echtparen, werd door iedereen heel gezellig gevonden en uitzonderlijk. In een uitgebreide lunch met burgemeester Elly Blanksma, werden door de echtparen, ook vele verhalen opgehaald van vroeger. Er waren zelfs 2 echtparen die op deze dag getrouwd waren en  het diamanten huwelijk vierden. Het is een bijzondere samenkomst, die beslist voor herhaling vatbaar blijft.

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Wilbert Linders Reply

  Mooi en fijn hoor .
  Ik mis mijn overburen Jan en Jacqueline . Die zijn dit jaar ook 60 jaar getrouwd. Heb nog een bosje bloemen daar afgegeven.

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk, hartelijk dank voor deze mooie rapportage.
  Het ontvangen van diamanten echtparen in het Kasteel door de burgemeester is een geweldig initiatief, waaruit waardering blijkt.

 3. Cor en An Buit Reply

  Hartelijk bedankt voor de hele bijzondere middag met alle 60 jarige bruilofts gasten. Wij hebben ervan genoten. Burgemeester : heel goed gedaan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.