Burgemeester Geukerspark bijna compleet

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor Dit Is Helmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

Vorig jaar juni openden we het Burgemeester Geukerspark. Een fijne groene oase midden in het centrum waar ik – en velen met mij – nog altijd heel blij mee ben. Vanaf de eerste dag hebben de Helmonders goed gebruik gemaakt van het park. Er wandelen of fietsen altijd mensen en bij de waterspeeltoestellen zien we vaak kinderen spelen.

Toen we het park openden was het ‘groene’ gedeelte klaar. Aan de noord- en de zuidrand bleven nog twee open plekken, bedoeld voor bebouwing. Inmiddels wordt op beide plekken daadwerkelijk gebouwd. Aan de zuidzijde, tegen het Havenplein aan, komt een horecapaviljoen. Het wordt een heel open gebouw met veel glas waar je als het ware doorheen kijkt. Een bewuste keuze; zo blijf je het park ook vanaf de Havenweg goed zien. Restaurantketen De Twee Beren opent hier in de loop van 2022 een Helmondse vestiging.

De Weef

Aan de noordkant, bij Keyserinnedael, verrijst De Weef. Hier komen drie gebouwen met in totaal 67 appartementen. De voorbereidende werkzaamheden zijn in de afgelopen weken uitgevoerd en op 18 oktober is het officiële startsein voor de bouw gegeven. In de loop van 2023 is het hele complex klaar. Het overgrote deel van de appartementen is inmiddels verkocht. Logisch, met uitzicht op het kanaal en het park is dit een prachtige locatie om te wonen. Voor de levendigheid in het centrum is het belangrijk dat er meer mensen komen wonen. Ik ben dus heel blij met De Weef, maar ook met de andere bouwprojecten zoals Oranjekade.

Verhalenspeeltuin

Het laatste onderdeel van het Burgemeester Geukerspark dat nog gerealiseerd moet worden is de Verhalenspeeltuin nabij de bibliotheek. Een heel mooi initiatief waar de bibliotheek veel sponsorgeld voor heeft weten binnen te halen. Er komen diverse speeltoestellen die allemaal een relatie hebben met boeken en lezen. Helmond wil graag een jeugdvriendelijke stad zijn en zo’n speeltuin maakt het park extra aantrekkelijk voor kinderen. We verwachten de speeltuin in het voorjaar van 2022 te kunnen aanleggen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *