Burgemeester sluit bedrijfspand en woning na vondst drugs

Vandaag sloot burgemeester Blanksma van Helmond een bedrijfspand aan de Noord Koninginnewal voor twaalf maanden en een woning aan de Lithoyensweg voor vier maanden. In de panden is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De sluitingen maken een einde aan de verboden situatie. 

De politie stelde op 2 december 2021 een onderzoek in bij het bedrijfspand aan de Noord Koninginnewal. Zij trof bij het doorzoeken van het pand 14,48 gram cocaïne en 39,77 gram hasj aan. De woning aan de Lithoyenseweg werd op 23 november onderzocht. Hier werd 23 gram cocaïne, 1,5 gram amfetamine, 0,6 gram speed en 1.013 gram gedroogde henneptoppen aangetroffen. Ook trof de politie in beide panden andere zaken aan die wijzen op de professionele handel in en productie van drugs.

De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De grootschalige aanpak tegen druggerelateerde criminaliteit en ondermijning is daar onderdeel van.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *