Op donderdag 5 januari 2023, omstreeks 11.50 uur, wilden de Politie een personenauto controleren in Helmond. De bestuurder negeerde het gegeven stopteken. Ook reageerde de bestuurder niet op de optische- en geluidssignalen.

Er vond een achtervolging plaats, daarbij negeerde de bestuurder meerdere verkeersregels. Gelukkig lette de bestuurder wel op zijn snelheid, die was namelijk niet harder dan 30 á 40 kilometer per uur. Niet veel later zag de bestuurder zijn kans om op de voet weg te vluchten via het Hortensiapark.

De verdachte zijn identiteit was al bekend. Het signalement werd doorgegeven via de meldkamer. Niet veel later werd de verdachte door een andere eenheid herkend. De verdachte kon na een korte zoekactie en achtervolging met een stroomstootwapen aangehouden worden.

Bij de verdachte werden verdovende middelen, en een grotere hoeveelheid contant geld aangetroffen. De verdovende middelen, het geld en de personenauto werden in beslag genomen. De verdachte werd onderworpen aan een blaas- en speekseltest. Deze waren allebei negatief. De verdachte wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar op de weg, het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en het bezitten en/of handelen in verdovende middelen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.