Bushokje bij basisschool de Bundertjes hersteld

Afgelopen vrijdagnacht vernielden onbekende vandalen een bushokje nabij basisschool de Bundertjes aan de Basstraat in Helmond-Noord. Het leverde een flinke ravage en veel glasscherven op. De conciërge van de basisschool meldde de schade via de BuitenBeter-app, omdat hij zich zorgen maakte om de veiligheid van de kinderen. Inmiddels is gestart met het herstellen van de abri. Niet overal even netjes, overigens.

De conciërge van De Bundertjes meldde de schade afgelopen zaterdag al, toen hij aan het vernielde bushokje voorbij reed.  Dit deed hij met spoed via de BuitenBeter-app, die de gemeente voor dit soort zaken gebruikt.  Maar maandagavond lagen de scherven er nog steeds. “Ik gebruik de BuitenBeter-app vaker en mijn ervaring is dat er doorgaans snel wordt gehandeld”, aldus de conciërge. “Maar nu kreeg ik pas twee dagen later bericht dat de melding is doorgezet naar Global Media, de eigenaar van het bushokje. Gelukkig hebben kinderen zich nog niet bezeerd aan de glasscherven.”

Behalve de conciërge trokken ook enkele ouders van schoolkinderen aan de bel. Een ongeruste moeder gaf de schade aan het bushokje telefonisch door aan de gemeente. De gemeente verwees haar in eerste instantie door naar Hermes, de busmaatschappij, die op haar beurt de vrouw weer doorverwees naar de gemeente. Daarna werd ze door een medewerkster van de gemeente naar een niet meer bestaand bedrijf verwezen. “Van Global Media kreeg ik vervolgens te horen dat de abri vandaag nog wordt schoongemaakt en gerepareerd.” Het bedrijf ontkende daarbij eerder een melding te hebben gehad vanuit de gemeente Helmond.

Dinsdagochtend is het bushokje hersteld door Global Media. Dat is overigens niet overal even netjes gebeurd, want er liggen nog veel glasscherven op de randen en kozijnen van de abri en rondom de abri. Een medewerker van Global Media zegt daarover: “We ruimen alleen glasscherven op binnen een straal van een meter vanaf het bushokje.” Waarvan akte.

[Foto: Ivo Mikkers, Dit is Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *