Buurtcampings Helmond zoeken vrijwilligers

Wist je dat er in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen plaatsvonden op 53 buurtcampings in ons land? Ja, de buurtcamping is in opmars, sinds de eerste edities in 2013. Dit jaar landt de Buurtcamping twee weekenden in Helmond. En zoals gebruikelijk is men ook dit jaar weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Om een handje te helpen én te genieten!

Misschien ken je het fenomeen buurtcamping inmiddels, want Helmond heeft er al een paar gehad. Maar in het kort komt het hierop neer: tijdens de buurtcamping verandert een park drie dagen lang in een echte camping. Op de camping ‘wonen’ alle mensen die de buurt rijk is. Kortom, een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen.

Elkaar leren kennen

Net zoals op een normale camping ben je op de buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leer je elkaar als buurtbewoner beter kennen. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zodat echt iederéén kan genieten.

Kampeerplek reserveren of je aanmelden als vrijwilliger?

Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Het lokale team in Helmond zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt of om te komen kamperen. Jezelf aanmelden als vrijwilliger of een kaartje kopen voor de Buurtcamping in Helmond-Dierdonk kun je hier doen, voor de buurtcamping in Helmond-Noord kun je terecht op deze website.

Dit jaar vind je de buurtcamping van 14 tot 16 juli in Helmond-Dierdonk en van 21 tot 23 juli in stadspark Helmond-Noord op den Braak. Meer informatie over De Buurt en de Buurtcamping vind je op www.debuurt.nl en www.debuurtcamping.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *