Buurtcampings zijn trendy in Helmond. Na Dierdonk en Helmond-Noord is ook Rijpelberg van plan om een eigen camping in de woonplaats op te zetten.

Op vakantie in je eigen park? Dat kan in een buurtcamping. Zulke tijdelijke campings zijn bedoeld om mensen samen te brengen en de onderlinge banden tussen wijkbewoners te versterken. De buurtcamping in de Rijpelberg staat op het grote grasveld achter de Volderhof, Drenthehof en langs fietspad Straakven. Buurtbewoners zijn via flyers op de hoogte gebracht over de komst van de buurtcamping. Iedereen van jong tot oud is welkom.

Een buurtcamping voorziet in toiletvoorzieningen en water, maar voor je spullen moet je zelf zorgen. Om deel te nemen aan de buurtcamping heb je een tent nodig, maar als je niet over een tent beschikt kun je er ook een huren. Tijdens de weekenden worden er activiteiten georganiseerd, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Hieronder zie je in welke Helmondse wijk je een buurtcamping kunt vinden.

Data en locaties:

  • 28 tot en met 30 juni: Buurtcamping in Dierdonk
  • 12 tot en met 14 juli: Buurtcamping in Helmond-Noord/De Braak
  • 19 tot en met 21 juli: Buurtcamping in Rijpelberg

In Brouwhuis zijn de afgelopen jaren meerdere pogingen gedaan om een buurtcamping op te zetten, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Dit jaar was het niet mogelijk vanwege renovaties in het wijkpark. Vrijwilligers worden gezocht om het project van de grond te krijgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via vrijwilligerswerkhelmond@levgroep.nl.

Iedereen is welkom. Zelfs als je niet op de camping staat, ben je van harte welkom om te komen kijken. Voor een klein bedrag kun je een dagkaartje kopen en deelnemen aan de activiteiten die de camping te bieden heeft.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *