BUVO Castings in Helmond werkt mee aan nieuwe ‘offroader’

Ontstaan in Engeland, vol van Duitse techniek, geproduceerd in Frankrijk én met Nederlandse onderdelen. De Helmondse aluminium hogedrukgieterij BUVO Castings heeft onlangs de opdracht gekregen om diverse geassembleerde delen te produceren en leveren voor de INEOS Grenadier, een offroader.

BUVO levert vanaf 2021 deze gietdelen uit zodat in 2022 de eerste exemplaren van de band kunnen rollen bij de voormalige Smart-fabriek van Daimler in het Franse Hambach. Het idee voor de nieuwe offroader ontstond bij Sir Jim Ratcliffe, topman van het Britse petrochemische bedrijf Ineos en liefhebber van de “echte offroaders”. Zijn droomwagen is geschikt voor jagers, boeren en avonturiers en moet onverwoestbaar en functioneel zijn. De auto moest vierkant zijn en, zoals kenmerkend is aan een echte offroader, de wielen op de hoeken hebben. Alles wat niet direct bijdraagt aan de bruikbaarheid en de terreinprestaties, moet weggelaten worden. Hieruit ontstond de INEOS Grenadier.

Slim ontwerp

Uitgangspunt is dat alle technieken bijdragen aan het doel om functioneel, onverwoestbaar en avontuurlijk te zijn. BUVO Castings levert vier geassembleerde delen voor de kenmerkende “Side Roof Rails”. Ook worden de zogenaamde “Split door pin” en het “Pin Counter Part” die onderdeel zijn van de typische achterdeuren van de INEOS Grenadier door het Helmondse BUVO Castings geproduceerd. De achterdeuren van de INEOS Grenadier worden door het slimme ontwerp, waarbij kleine achterdeur separaat open kan, gezien als één van de belangrijkste designkenmerken.

Bart Rouwette, directeur van de Helmondse aluminium hogedruk gieterij: “Als partner en een derde aandeelhouder van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team, opereert INEOS in de voorhoede van autotechnologie. Met investeringen in de industrie, consumentenmerken en sport raken INEOS-producten elk aspect van het moderne leven. We zien het dan ook als een groot compliment en een eer om samen te werken met INEOS aan het Grenadier-project.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *