Cacaofabriek Expo ‘Myths of the Near Future’

Met zijn kunstenaarspraktijk Unlimited Dream Company brengt Paul Segers (Eindhoven, 1976) in ‘Myths of the Near Future’ nieuw werk samen dat de afgelopen drie jaar is ontstaan en waarvan de losse werken op verschillende plekken zijn getoond, maar nog niet in relatie tot elkaar. Met het samenbrengen van de werken gaat Paul Segers op zoek naar die momenten, waarin werkelijkheid, metafoor en fictie elkaar overlappen en versterken. De solotentoonstelling is van 10 december 2022 t/m 15 januari 2023 te zien in De Cacaofabriek Expo.

Verwacht een dystopische blik op de nabije toekomst. Een drieluik van grote installaties, een aantal films, een reeks sculpturen en een performance vormen samen een eigenaardige wereld waarin herkenning en vervreemding elkaar afwisselen. Je vangt een glimp op van een universum vol eigenzinnige machines en gekwetste natuur, dat de toeschouwer een ander perspectief biedt op ons onzekere bestaan.

Unlimited Dream Company

De kunstenaarspraktijk Unlimited Dream Company (UDC) is opgericht door Paul Segers in 2015 (in Edmonton, CA) en is momenteel gevestigd in Helmond. UDC produceert ideeën, dromen en werelden door middel van tekeningen, films, installaties en performances. Daarnaast geeft UDC kunstboeken uit.

Fascinatie voor het menselijk wezen

“De mensheid zit klem tussen een verleden vol falen en successen, en een toekomst vol onzekerheden. We zitten gevangen in het heden op een planeet die met de dag warmer wordt. Hoe moeten we van hieruit verder? Sommigen zien een terugkeer naar een simpeler, trager leven, dichter bij de natuur als weg vooruit; techno-optimisten zien de oplossing juist in technologische innovaties. Beide kanten lijken impliciet toe te geven dat we zo niet verder kunnen en hoe dan ook moeten veranderen, maar kunnen we dat wel?” UDC is gefascineerd door de manier waarop we onszelf als imperfecte wezens staande proberen te houden.

Terugkeer van Paul Segers

Paul Segers is geen onbekende in De Cacaofabriek. We kennen hem van een paar geruchtmakende performances op ons terrein, zoals de aankomst van zijn alter ego Bullet Head met een helikopter op de heuvel voor The last re-enactment in 2017. In 2015 nam Segers deel aan de groepstentoonstelling Non-Fiction van het Nieuw Brabants front met zijn 13 dagen durende performance Mark the Points of No Return. Paul Segers verhoudt zich via zijn werk tot de wereld. Of zijn werk daarmee het onderzoek of de conclusie is blijft altijd raadselachtig.

De expositie ‘Myths of the Near Future’ wordt officieel geopend op vrijdag 9 december om 19.00 uur. Daarna is de expositie t/m zondag 15 januari 2023 dagelijks te zien tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Cacaofabriek

De Culturele Hotspot. Kom en Geniet Van Muziek, Kunst, Film en Lekker Eten! Popmuziek ervaren · Zaal huren · Eten in de brasserie · Films bekijken · Exposities bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *