Cacaofabriek stopt helemaal met contant betalen

Contant betalen voor je drankje of een diner gaat niet meer vanaf 1 oktober in De Cacaofabriek. In de brasserie en de popzaal is het dan nog uitsluitend mogelijk op met de pin te betalen. Overigens geldt in de rest van het cultureel centrum al langer een beleid van alleen pinnen. “Die keuze is gemaakt met het oog op de veiligheid van de medewerkers en de efficiëntie van de service”, zo lezen we op de Facebookpagina van De Cacaofabriek.

De mededeling dat contant betalen stopt, kan rekenen op teleurgestelde reacties en zelfs flinke kritiek van lezers en klanten. Zo schrijft Antoinetta Coolen dat ze niet begrijpt dat een publieke instelling deze strategische keuze maakt. Ze vindt het niet alleen klantonvriendelijk, maar het is ook een “gemiste kans” als je kijkt naar de doelgroep en bezoeker; “niet fair naar mijn mening”. En Susanne Evers noemt het een “onnavolgbare gedachtengang” dat een “zwaar gesubsidieerd cultureel centrum” contant geld weigert.

Accepteren cash niet verplicht

Marc van de Boomen constateert op Facebook dat contant geld weliswaar een wettig betaalmiddel is, maar dat De Cacaofabriek niet verplicht is het ook te accepteren. Marc vindt de maatregel wel ondoordacht en denkt dat het niet goed gaat uitpakken. Veel andere ontevreden reacties gaan daar ook over. Klanten kondigen aan voortaan weg te blijven.

Achteruitgang toegankelijkheid

Helmond Toegankelijker voegt nog extra argumenten toe in de discussie rondom pinnen of contant geld. Zo noemt Helmond Toegankelijker het een achteruitgang voor de toegankelijkheid en inclusie. De belangengroep vindt dat mensen die van hun weekbudget kleine bedragen sparen voor een uitje worden uitgesloten. Bovendien bestaat het gevaar dat mensen met een handicap hun zelfstandigheid wordt ontnomen. Zij moeten op zoek naar een pinautomaat die ze helemaal niet kunnen zien of die slecht bereikbaar is

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Tonny Reply

    Dag cacao fabriek, hoop dat er heel veel mensen niet meer gaan komen, is beter voor de veiligheid van het personeel 🤮

  2. Eric Reply

    Langzaam worden we geduwd in de richting van met pin betalen. Jammer dat we als consumenten op geen enkel moment daar een stem in hebben gehad.
    En met welk doel……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *